Qing Feng Wu - Storm


Kunde: Qing-Feng Wu

Produsert: Sommeren 2022

Oppgave:

Da den Taiwanske artisten Qing-Feng Wu skulle gjøre et samarbeid med artisten Aurora, var det Sølvrev som ble kontaktet. Qing-Feng Wu og managementet hadde sett flere av arbeidene produksjonsselskapet hadde gjort tidligere for Aurora, var stor fan av arbeidet, og ønsket regissør og produsentduoen Sigurd Fossen og Christer Dyngeland med på laget.

Qing-Feng, som ennå ikke er så kjent her til lands, er en prisvinnende produsent og artist som er best kjent som frontmannen og den kreative kraften til det berømte indie-bandet Sodagreen. Med sine 16 millioner følgere er han en av de mest vellykkede Mandopop singer-songwriterne i nåtiden og har over 1.5 milliarder streams fra sitt soloalbum «Spaceman» fra 2019. Når han nå kom til Norge, var det for å lage film med Sølvrev, og målet med videoen var å skape en abstrakt og kunstnerisk tolkning av låten Storm.

Løsning:

Storm er en vakker ballade som utforsker noen mørke tanker og følelser, og hvordan to sjeler finner sammen, finner lyset, og løfter blikket gjennom denne reisen. Når man har det mørkt på innsiden, kan man oppleve å være veldig fremmed og at alt er litt som en drøm. Inspirert av denne følelsen og norske vintre, med bare et par timer sollys per dag, ønsket regissør og produsentdueon Fossen og Dyngeland å utforske konseptet lys som et bilde på håp, midt i et ellers tåkelagt, tomt, hvitt og kjølig landskap. Løsningen kan kokes ned til den spesielle forbindelsen som kan dannes mellom to mennesker, og hvordan vi kan være lys i mørket for hverandre, selv om vi fysisk er langt fra hverandre.

For å skape dette uttrykket, var et av grepene å filme i Norges kanskje mest unike eikeskog, fullt av store trær, mye snø og minusgrader. I tillegg ble det bestemt å gjenskape deler av skogen innendørs for å kunne ha bedre kontroll på lyset og abstrahere uttrykket enda et nivå. En jobb som krevde forflytning av 8m høye trær gjennom hele Oslo og en utrolig innsats av Art.dep og Fiksern for å skape et magisk sett.

Resultat:

Prosjektet ble et av Sølvrevs største noensinne, med over 40 deltagere. Den unike filmen har til nå blitt sett over 3,5 mill ganger på YouTube og har mottatt gode omtaler fra fans verden rundt.andre prosjekter