Heidelberg Materials - Fundament for fremtiden

Kunde: Heidelberg Materials
Produsert: Vinteren 2023

Oppgave:

Heidelberg Materials er Norges største leverandør av sement, og står for nesten 80% av all sement i det norske markedet. På verdensbasis er selskapet verdens fjerde største sement- og ferdigbetong-produsent og verdens største produsent av tilslag (pukk og grus).

Da Heidelberg Materials ønsket å samle alle under-virksomheter under ett felles brand, med økt fokus på bærekraft, ble Sølvrev kontaktet. Oppgaven var å lage en rebranding film for Skandinavia, med egne versjoner for Norge, Sverige og Danmark.

Fundament for fremtiden
Bilder fra rebranding filmen til Heidelberg Materials

Løsning:

Norcem har produsert sement på Brevik siden 1916, og har vært til stede i store deler av oppbygningen av norsk infrastruktur. De har levert sement til alt fra veier, broer, infrastruktur for vann, betong-fundamentene i Nordsjøen og helt fram til moderne og store prosjekter i dag, som Barcode. På mange måter har sement derfor vært en slags skjult helt i historien om Norge.

Med vår løsning ønsket vi å vise at Heidelberg virkelig har vært med på å bygge fundamentet for det samfunnet vi har i dag ved å sementere den solide arven og ta folk med på reisen når vi nå ser fremover. Vi ønsket å lage en film som vekket gode følelser og som fortalte en menneskelig og nær historie om hvor viktig betong og sement har vært for å bygge samfunnet. Ved å knytte linjene fra historien til nåtid, og avslutte med å se fremover, befester vi merkevaren i en delt historie og en delt visjon som føles sann for vår skandinaviske kultur. En historie som alle kan ta del i.

Fundament for fremtiden
Bilde av ansatt hos Heidelberg Materials

Resultat:

Resultatet ble en varm og menneskelig rebranding-film som ved hjelp av hverdagslige bilder gjør oss kjent med Heidelberg Materials. Samtidig viser den på en smakfull måte hvordan betong og sement har vært med på å forme samfunnet slik vi kjenner det i dag og er tilstede i våre liv. Ved å fokusere på bærekraft, peker vi også fremover, hvor nye og innovative løsninger fra Heidelberg Materials vil være med på å bygge et solid fundament for fremtiden.

andre prosjekter