Heidelberg Materials - Evozero

Kunde: Heidelberg Materials

Produsert: Vinteren 2023

Oppgave:

Heidelberg Materials er Norges største leverandør av sement, og står for nesten 80% av all sement i det norske markedet. På verdensbasis er selskapet verdens fjerde største sement- og ferdigbetong-produsent og verdens største produsent av tilslag (pukk og grus).

At sement-industrien står for store deler av de globale karbonutslippene, er ingen nyhet. Totalt sett kan vi regne at mellom 5-7% av de totale CO2 utslippene kommer fra sement-produksjon, så da Per Brevik, direktør for bærekraft i Heidelberg Materials, for over 10 år siden presenterte idéen om at han ønsket å bygge et karbonfangst-anlegg inn i sementfabrikken deres på Brevik, var det få som tok han på alvor. Det å ikke bare skyve problemet under teppet, men faktisk ta ansvar for egen sektor, og bli med å løse ingeniør-utfordringer som ingen noen sinne har løst før motiverte Per. Han ønsket å etterlate en bedre og grønnere fremtid for sin egen datter. Sammen med Aker Carbon Capture har karbonfangst-anlegget på Brevik blitt en realitet, og produksjonen av verdens første karbonfangst-sement vil starte allerede i 2024.

Skjermdump fra lanseringsfilmen.
Skjermdump fra lanseringsfilmen.

Inspirert av historien til Per, ønsket ikke Heidelberg Materials å bare lansere dette som en pressemelding eller en teknisk informasjonsfilm, men på en måte som koblet med de dypere verdiene og motivasjonene som lå til grunn. De tok derfor kontakt med Sølvrev med et ønske om å lage en lanseringsfilm som spilte på følelser og som presenterer den nye sementen som et high-end produkt.

Løsning:

Bestillingen fra Heidelberg Materials kom til Sølvrev helt i starten av vinteren 2023, og det å portrettere en grønn og bærekraftig fremtid når det er snø og 15 minusgrader i Oslo er ikke den letteste oppgaven.

Da vi hadde en klar visjon om hva vi ønsket å skape, ble løsningen å søke seg til lokasjoner andre steder i verden. På denne måten kunne vi lage en allsidig film med lang levetid, og la futuristiske prestisjeprosjekter som Heidelberg Materials har levert sement til tidligere være med på å inspirere visjonen om en grønn og moderne fremtid. En reise som tok oss til både Roma og Tbilisi under en uke etter at produksjonen hadde fått grønt lys.

Som
 et prosjekt Sølvrev har fulgt og filmet over lengre tid, er vi veldig stolt over å kunne ta del av denne historien og vise til verden hvordan Norge bidrar med nye og innovative løsninger i det grønne skiftet. En milepæl som er vell verdt å markere.

Skjermdump fra lanseringsfilmen.
Skjermdump fra lanseringsfilmen.
Skjermdump fra lanseringsfilmen.
Skjermdump fra lanseringsfilmen.
andre prosjekter