Ruben - Mama don't know + Running
Kunde:
RUBEN/ Plexus/ Universal Music Norge
Produsert:
Våren 2021

Oppgave:

Sølvrev fikk i oppdrag fra Universal Music Norge/ Plexus Records å lage to musikkvideoer for låtene “Mama Don´t Know” og “Running” av RUBEN. Videoene skulle bl.a. skape et dystopisk og interessant fiktivt univers rundt RUBEN hvor vi virkelig kunne utforske mørke følelser og tema på en frisk og original måte.

Løsning:


Med utgangspunkt i tekst og tema i låtene skapte vi en fortelling over to videoer, hvor Ruben først utforsker sine mørke sider, før han rømmer fra både seg selv og verden i låt nr 2. I Mama Don’t Know kommer vi virkelig under huden på Ruben, bokstavelig talt, og portretterer transformasjonen Ruben går igjennom idet han dealer med disse komplekse og mørke følelsene, og til slutt godtar seg selv for den han virkelig er.

Ved å trekke inn referanser til alt fra Kafka til Twin Peaks og District 9, og jobbe tett med VFX teamet i Steamheads skapte vi et unikt og alternativt univers, full av visuelle godbiter.


Resultat:


Resultatet er et rått, mørkt og ærlig portrett av Ruben, som viser en side av han og et dypere lag som jeg ikke tror lytterne hans har sett tidligere.

Begge videoene har blitt tatt imot med storm, og ble begge to nominert til Gullstolen for beste musikkvideo ved Kortfilmfestivalen i Grimstad 2021.

andre prosjekter