RUBEN

Ruben er...

Musikkvideo - CandyKunde:
RUBEN/ Plexus/ Universal Music Norge
Produsert:
Våren 2021

Oppgave:

Sølvrev fikk i oppdrag fra Universal Music Norge/ Plexus Records å lage musikkvideoen for låten “Candy” av RUBEN. Videoen skulle bl.a. skape en fargerik og leken setting for RUBENs nye single og sound, og inneholde tydelige referanser til 70-talls estetikk. Videoen skulle skildre spenningen og intensiteten som oppstår når man blir oppslukt av en annen person, og dynamikken og spennet i følelsesregisteret - fra selvsikkerhet, lekenhet og self expression til lyst, begjær og fascinasjon.

Løsning:
Ved å plassere RUBEN i et stilren og glamorøs setting, utforsket vi låtens tematikk gjennom stilistisk koreografi, stilrent foto og lekne performance sekvenser. Tematikken i låten og RUBENs lyst ble reflektert først i estetikken, fotoet, bevegelsene, ansiktsuttrykkene og blikkene RUBEN gav, før vi etter hvert etablerer en annen person i rommet som interagerer med RUBEN i en stilistisk koreografi som tydelig uttrykker følelsene i låten.

Dette fremheves videre av estetikken, stylingen, 70-talls looken og lokasjonen – et visuelt landskap hvor alle brikkene er på plass til å virkelig vise frem en ny side av RUBEN som danner bakteppe til hans performance.

Resultat: 
Videoen ble sluppet under Pride Month 2021, til stort engasjement fra RUBEN sine fans, og stor jubel fra kunden selv!
Musikkvideoer - Mama Don’t Know + RunningKunde:
RUBEN/ Plexus/ Universal Music Norge
Produsert:
Våren 2021

Oppgave:
Sølvrev fikk i oppdrag fra Universal Music Norge/ Plexus Records å lage to musikkvideoer for låtene “Mama Don´t Know” og “Running” av RUBEN. Videoene skulle bl.a. skape et dystopisk og interessant fiktivt univers rundt RUBEN hvor vi virkelig kunne utforske mørke følelser og tema på en frisk og original måte.

Løsning:

Med utgangspunkt i tekst og tema i låtene skapte vi en fortelling over to videoer, hvor Ruben først utforsker sine mørke sider, før han rømmer fra både seg selv og verden i låt nr 2. I Mama Don’t Know kommer vi virkelig under huden på Ruben, bokstavelig talt, og portretterer transformasjonen Ruben går igjennom idet han dealer med disse komplekse og mørke følelsene, og til slutt godtar seg selv for den han virkelig er.

Ved å trekke inn referanser til alt fra Kafka til Twin Peaks og District 9, og jobbe tett med VFX teamet i Steamheads skapte vi et unikt og alternativt univers, full av visuelle godbiter.


Resultat:

Resultatet er et rått, mørkt og ærlig portrett av Ruben, som viser en side av han og et dypere lag som jeg ikke tror lytterne hans har sett tidligere.

Begge videoene har blitt tatt imot med storm, og ble begge to nominert til Gullstolen for beste musikkvideo ved Kortfilmfestivalen i Grimstad 2021.Live Musikkvideo - Lay By MeKunde:
RUBEN/ Plexus/ Universal Music Norge
Produsert:
Våren 2019


Oppgave:
Sølvrev fikk i oppdrag fra Universal Music Norge/ Plexus Records å lage en live musikkvideo for låten “Lay By Me” av RUBEN. Videoen skulle være enkel og stilren, og skape en nedstrippet og autentisk opplevelse av RUBEN som artist. Videoen skulle også inneholde et live kor, som akkompagnerte låten.Løsning:

Ved å plassere RUBEN i en stilren og minimalistisk setting, og holde fargepaletten monokrom, skapte vi en setting hvor vi virkelig lot RUBEN sin stemme og performance få skinne.

Resultat:
Videoen har blitt sett over 150 000 ganger på Youtube, og blitt mottatt svært godt av både fans og kunde.

andre prosjekter

Tine dag1 18
Screenshot 2021 11 09 at 14 34 22
Muscs 1
Festspillene bts

Festspillene i Bergen

Eplehuset bts

Eplehuset

Screenshot 2021 12 07 at 17 47 49

Utdanning i Bergen

Screenshot 2021 10 04 at 01 40 22
202013984 4033521916744025 2371846624804921308 n
Screenshot 2021 10 03 at 20 12 56

Silkemyk