Kremmerånd

Skaperglede og gründerskap.

Mange unge sliter med å passe inn i dagens skolesystem, blant annet på grunn av uro og konsentrasjonsvansker. De er kanskje ikke laget for å sitte i ro på skolebenken i 6-8 timer. For de som ikke passer inn, kan det være vanskelig å finne sin plass i samfunnet, noe som igjen kan tære på selvtilliten. Mange av disse sitter inne med gode ideér, skaperglede og kreativitet, alle nyttige egenskaper dersom man skal starte sin egen bedrift. De trenger bare å se det selv.

  • Jeg er en klassisk skoletaper. Jeg var urolig, vanskelig mot lærere og demotivert gjennom hele skoletiden og det var grunnlag for mange negative tankerekker over i ungdomsårene. Men så viste det seg at egenskaper som å sitte helt i ro i 6 timer, og passivt konsumere kunnskap du ikke har interesse for, eller være så «lydig» som mulig, ikke var spesielt viktige egenskaper for å bli en vellykket gründer. Derfor brenner jeg for å vise disse ungdommene nettopp hva som bor i dem, og at de overhode ikke er tapere - Terje André Helgheim, Gründer og kunderådgiver.

På bakgrunn av dette har Sølvrev i samarbeid med Rothaugen Ungdomskole gjennomført Kremmerånd. En spennende sjanse hvor elevene fikk muligheten til å benytte sin kreativitet til å lage en bedrifts-idé og forretningsplan som skulle presenteres for en jury hos Sølvrev. Under presentasjonen skulle elevene legge frem en økonomiplan, en analyse av markedet, en detaljert beskrivelse av produktet/tjenesten de ønsket å selge, samt en markedsplan. Målet var å overbevise juryen om at dette var en forretningsplan som hadde fungert og som man kunne tjent penger på. Vårt ønske med dette samarbeidet var å vekke skaper-gleden i ungdommene som deltok, la dem se at dette er noe de faktisk kan få til i fremtiden, og ikke minst la dem føle på ekte mestring i en helt annet setting.

andre prosjekter