Bli lysekspert!

28/07/2022
EP 3 Lyssetting

Sigurd gir deg noen enkle tips til hvordan du kan forbedre lyssettingen din på alt fra enkle videoopptak til litt mer avanserte, med noen veldig enkle grep.

Det første vi gjør når vi lyssetter rommet er å bruke dagslyset. Når vi åpner gardinene i dette rommet så ser vi at vi må skru av taklyset, fordi taklyset ikke matcher ikke lyset ute.

Pass på at du plasserer intervjuobjektet slik at lyset treffer ca 45 grader inn fra siden. I dette tilfelle (bilde til venstre) ser det veldig fint ut, men det ser litt vel dramatisk ut. For å gjøre det litt mer harmonisk, skal vi ta inn det vi kaller et «fyllys» for å sende littlys i motsatt retning. På den måten balanserer vi ut kontrasten (bilde til høyre).

Som en siste justering trenger vi det tredje lyset, det kaller vi et baklys. Det får subjektet til å «poppe» mer ut fra bakgrunnen. Så enkelt er det å få til en kul og enkel lyssetting.

Har du kun et vindu har du kommet veldig langt, så blir de andre lysene en bonus om du har tid og mulighet til å sette det opp.

Send oss en melding:

andre innlegg

Skjermbilde 2022 06 16 kl 14 38 40 2

Hvordan og hvorfor lage “how to” videoer

11/11/2021
SLV06929 Edit

«Cure for me» vant pris for beste film

19/05/2022