Hvordan og hvorfor lage “how to” videoer

11/11/2021
Skjermbilde 2022 06 16 kl 14 38 40 2

Visste du at «how to» og «hvordan» er den mest brukte søkefrasen på YouTube? How to videoer er veldig enkelt forklart filmer som lærer deg hvordan du gjør noe. Nå skal vi lære deg hvordan du kan lage din helt egen «how to video» på en enkel og effektiv måte.

D02 F1 B61 71 AD 486 E 9593 D11 ACAAF9 E85
How To vidoer har mange bruksområder som du kan benytte deg av.

Hvorfor lage «how to» videoer

Hva er «how to» videoer, egentlig? Dette er videoer som guider, veileder og utdanner målgruppen din, innenfor problemstillingen de har. Det kan være alt fra «hvordan legge pedikyr» til «hvordan sette opp den nye printeren din. Det som er veldig gøy med denne type video, og hvorfor du bør lage en, er at det er utrolig mange forskjellige bruksområder. Ett av disse bruksområdene er å ha de synlige på YouTube og Google med relevante søkeord. På denne måten kan du levere kvalitetsinnhold og guide kunden din gjennom de spørsmålene og utfordringene de har. – Kjent og klassisk inbound markedsføring.

Du kan også bruke slike videoer aktivt i kundeservice. Dette kan man gjøre for å aktivt dra ned kapasitetsproblemer, svare konsist på hvert eneste spørsmål og sørge for at det blir en god og riktig guidet opplevelse hver gang man svarer på et spørsmål.

How to videoene kan også være fantastiske verktøy for salgsavdelingen din. At de kan bruke disse videoene aktivt gjennom salgsprosessen, for å trygge kundene på at dere har den rette kompetansen til å løse problemet de har.

I tillegg til den klassiske inbound markedsføringen med å være synlig på søk, så kan man også bruke dette i aktiv markedsføring. Man kan bruke videoene i sosiale medier, på messer og stands – you name it! Man kan med fordel tilpasse formater, lengder osv. slik at det passer inn i den kanalen, og den delen av kundereisen som du ønsker å benytte dem i.

Steg 1: Grundig Research

Det første du må gjøre når du skal lage gode «how to» videoer er å gjøre grundig research. Du må vite hva målgruppen din er opptatt av, hvilke problemer og utfordringer de har, og hvor du kan gi målgruppen mest verdi. Det finnes mange gode kilder du kan benytte deg av til å gjøre denne researchen. En ting som er viktig er å bruke mer enn ett referansepunkt. På den måten kvalitetssikrer man at det faktisk er dette målgruppen lurer på.

87088 C56 36 B5 4 DDF BB6 A E222665 F9 E07
Kilder til research er viktig. Man bør bruke så mange man kan for å hente inn riktig informasjon om hva kundene faktisk lurer på.

Noen veldig gode, og ofte brukte kilder til denne informasjonen er søkemotor-analyse (SEO), markedsundersøkelser, snakke med egne kunder, samt snakke med egen markeds, salgs og- kundeserviceavdeling. Da får du et godt spenn i bredden av spørsmål og forhåpentligvis dukker mange av de samme spørsmålene opp og overlapper, dette er mest sannsynlig de viktigste spørsmålene du skal svare på.

Bonustips

Et lite bonustips som gjerne ikke er like ofte brukt til denne type research, er nettsiden som heter quora.com. Quora er en nettside som er bygd opp av spørsmål om hva folk lurer på. Der kan man potensielt finne noe gull som ikke alle andre konkurrenter svarer på, dermed setter man seg selv i en enda bedre og mer relevant posisjon. Når du er ferdig med reaserchen og laget mange gode spørsmål som du ønsker å svare på, da er det tid for å produsere videoene.

Steg 2: Filmproduksjon – det visuelle teller

Her kommer noen raske tips om hvordan du kan lykkes med å lage en «how to» video. Det første tipset er å bruke enkelt og lettfattelig språk, og unngå vanskelig fagsjargong som det er en risiko for at kunden din ikke forstår.

87 DB492 E 33 B6 4521 A360 2537759 DB12 C
Det er viktig å bruke det visuelle for det det er verd

Tips nr. to er at videoen bør inneholde en stegvis prosess. Holder du deg til enkle og forståelige steg og samtidig viser det med grafikk blir det veldig lett og intuitivt for kunden å skjønne prosessen.

Tips nr. tre er å bruke det visuelle for det det er verdt. Det er en grunn for at målgruppen din har valgt å se denne videoen fremfor å lese om det i en brosjyre eller ringe inn til kundeservice. Ikke overforklar det du enkelt kan vise. Om det er en spyleteknikk med en hageslange eller hvor av/på knappen er på den nye pc-en, så er dette ting man kan vise istedenfor å forklare.

Det siste du skal ta med deg; ikke undervurder YouTube! Bygger du kvalitetsinnhold på det som er verden og Norges nest største søkemotor, ja, da kommer du rett og slett til å vinne, lykke til!

Send oss en melding:

andre innlegg

SLV06929 Edit

«Cure for me» vant pris for beste film

19/05/2022
Toppbilde

Ny daglig leder i Sølvrev

16/06/2022