«Cure for me» vant pris for beste film

19/05/2022
SLV06929 Edit

Under årets SRF Kuben var det Sølvrev som stakk av med prisen for beste film.

Fredag den 13. ansees for mange som den store ulykkesdagen. Det ble tvert om for Sølvrev da vi denne dagen kunne gå hjem med vår første kube for musikkvideoen Cure for me, laget for og med den internasjonalt anerkjente artisten Aurora. I spissen for produksjonen sto regissør og produsentduoen Sigurd Fossen og Christer Dyngeland.

«Låten ble inspirert av debatten rundt homoterapi og ble laget som en hyllest til alle de som skiller seg ut og opplever hat og diskriminering for å være den de er. En av føringene vi fikk var at videoen skulle være inspirert av Queens Bohemian Rapsody, med referanser fra Tim Burtons Alice in Wonderland, og i lys av låtens energi ønsket vi å skape en video hvor Aurora kunne uttrykke seg fritt, lekent og nærmest rebelsk», sier regissør Fossen om produksjonen.

Som en del av begrunnelsen fra SRF Kuben, ble effektene og lysbruken løftet frem som viktige faktorer for at videoen vant, så vell som koreografi og tema;

«Juryen trekker frem en fantastisk koreografi og oppbygning gjennom hele filmen. En tydelig hyllest til alle de som skiller seg ut og opplever hat og diskriminering».

Etter flere nominasjoner tidligere, er duoen godt fornøyd med årets pris

«Etter mange år med nominasjoner, var det digg å endelig vinne en kube! Dette er en video vi er veldig stolt av, og det er kjekt å få anerkjennelse fra bransjen på det man skaper. Denne kuben er en fin anerkjennelse av alle som har vært med på prosjektet, og hele gjengen i Sølvrev!"

Videoen har til nå blitt sett over 17.millioner ganger og blir hyllet av fans over hele verden.Send oss en melding:

andre innlegg

Skjermbilde 2022 06 16 kl 14 38 40 2

Hvordan og hvorfor lage “how to” videoer

11/11/2021
Toppbilde

Ny daglig leder i Sølvrev

16/06/2022