Ansetter ny Sølvrev

22/09/2022
Adieu Fotoshoot SOLO KALLEVIK 5

Helge Kallevik (32) er på plass som ny videofotograf i Sølvrev.

Aksdalingen Helge Kallevik kommer sist fra freelance- tilværelsen, hvor han har drevet sitt eget produksjonsselskap under navnet Lunavision. Der har han fått jobbe med både små og store kunder som Warner Bros, Sony Music, TV2 og NRK.

Nå har han sikret seg jobben som videofotograf ved kontoret i Oslo, som er en av grunnene til overgangen.

"Jeg og kjæresten lekte med tanken om å flytte til Oslo, da hun er designer og markedet for både design og film er mye større der. Plutselig dukket annonsen til Sølvrev opp, og siden jeg er glad i en konkurranse, i tillegg til at Sølvrev stiller med god kompetanse og fine personligheter, sendte jeg rakst inn en søknad. Min største driver er at jeg og kjæresten skal få utvikle oss på best mulig måte, sammen med likesinnede, og her er jeg sikker på at Sølvrev vil svare til forventningene", sier Kallevik om ansettelsen.

Daglig leder Daniel Eikeland er godt fornøyd med den nye ansettelsen som vil være et viktig bidrag i den videre utviklingen av avdelingen i Oslo.

"Vi gleder oss stort over å ønske Helge velkommen til vår lille Sølvrev-familie. Ikke bare er han en helt RÅ videofotograf og klipper, men han er også ekstremt dyktig til å forstå hva kunden ønsker og til å skape innhold som gir de rette resultatene. Vi har allerede rukket å bli bedre kjent med Helge på vår nylige firmatur til fiske-paradiset Sørøya, hvor han har gjort et veldig bra inntrykk på hele gjengen, så dette blir bra", uttaler Eikeland.

Bred og lang erfaring.

Etter endt videregående studerte Kallevik ved TV- og Filmproduksjonslinjen ved Noroff, før ferden gikk videre til en spesialisering i filmfotografi i Cape Town, Sør-Afrika. Derfra var han med på å starte et produksjonsselskap i Haugesund, hvor han var med i tre år, frem til han startet for seg selv.

"På ungdomsskolen var vi så heldige at vi fikk velge et 3.fag, som ikke var tysk eller fransk. Jeg husker ikke eksakt hva det het, men det var nytt, og lot oss være fleksible i hvordan vi ønsket å lære. Det var her jeg fikk teste mitt første Mini-DV kamera, og kort tid etter kjøpte jeg mitt eget. Siden da har jeg dyppet tærne i de fleste fagfunksjoner som filmproduksjon har å tilby, men hovedkompetansen min ligger uten tvil bak kamera, hvor jeg liker å jobbe med komposisjon, eksponering, farger og lys. Nå ønsker jeg å skyte så kreative prosjekter som mulig, jobbe i team og klatre på kompetanse-stigen ytterligere, og jeg gleder meg til å se hvordan Sølvrev vil utfordre og utvikle meg til å bli en enda bedre videofotograf", fortsetter Kallevik.

Mange baller i luften.

Kallevik har ikke bare talent bak kamera. I tillegg til å ha drevet Lunavision for seg selv, er han også medeier i Café Delice i Haugesund, driver et online bil-teori kurs under navnet rumpaigir.no og spiller bassgitar i to ulike band, nemlig milieu og Savant.

Under pandemien hadde han også tid til å lage en dokumentarfilm om en lokal multikunstner, med psykisk helse som tema. Filmen var selvprodusert og uten budsjett, men har blitt kjøpt opp av Norsk Filminstitutt og kan bli sett gratis av alle med lånekort på filmbib.no de neste 5 årene.

P.S Kallevik er den eneste sølvreven i Sølvrev.


Send oss en melding:

andre innlegg

Skjermbilde 2022 06 16 kl 14 38 40 2

Hvordan og hvorfor lage “how to” videoer

11/11/2021
SLV06929 Edit

«Cure for me» vant pris for beste film

19/05/2022