A Temporary High nominert til årets musikkvideo

13/04/2023
Skjermbilde 2023 03 01 kl 15 26 09 2

Bak produksjonen står regissør og produsent-duoen Sigurd Fossen og Christer Dyngeland.

Under årets Spellemannpris er Aurora og Sølvrev, med regissør Sigurd Fossen i spissen, blitt nominert til Årets Musikkvideo med låten A Temporary High. I gruppen er også sterke navn som Karpe, Ramón og SALTI.

Aurora
Grafikk fra Spellemannprisen


Videoen som først ble vist i starten av 2022 skulle reflektere over selve begrepet tid, og vårt forhold til det.

  • Vi ønsket å skape en kultlignende estetikk, for å understreke hvordan mennesker ofte er slaver av enten fortiden eller fremtiden, og frarøver dem nåtidens skjønnhet. Vi lever i en verden der hvert sekund teller, men hvor frykten for å gå glipp av noe og det konstante fokuset på kortsiktig opplevelse frarøver oss fra å ha et balansert og godt forhold til selve tiden. Når vi søker etter glede og lykke, unnslipper vi virkeligheten, og søker bare etter de midlertidige høydepunktene, sier regissøren om prosjektet.
Aurora
Aurora sitter på gulvet med et timeglass. Foto: Olve Austefjord

Det visuelle er inspirert av 80-tallet, med scanimate som en stor referanse for grafikken, hvor hver scene skulle ha én farge, og være så visuelt slående som mulig.

  • Vi jobbet veldig tett med Aurora på dette prosjektet. Siden dette er den fjerde videoen vi har gjort med Aurora, er vi blitt ganske kjent med hva hun liker. Vi diskuterte definitivt en del før vi skrev konseptet, og Aurora forble involvert hele veien. Med en kunstner som Aurora er det veldig viktig å ha henne involvert i å forme den kreative visjonen, og få det endelige produktet til å være riktig for henne. Det er ganske unikt å ta del i Auroras univers. Du får leke mye med symbolikk, estetiske stiler og referanser du sjelden gjør med andre artister. Hun har virkelig et eget univers, og å utvide det visuelt er en virkelig hyggelig opplevelse, fortsetter Fossen.
Aurora
Screenshot fra musikkvideoen A Temporary High
  • Det er selvfølgelig utrolig gøy å bli nominert, spesielt med en video som har hatt så mange flinke med på laget som har lagt mye skjel og hjerte i videoen, avslutter han.

Vi gratulerer Sigurd Fossen og produsent Christer Dyngeland med nominasjonen.

Send oss en melding:

andre innlegg

Skjermbilde 2022 06 16 kl 14 38 40 2

Hvordan og hvorfor lage “how to” videoer

11/11/2021
SLV06929 Edit

«Cure for me» vant pris for beste film

19/05/2022