TINE med ny merkevareidentitet for det asiatiske markedet!

09/08/2023
Skjermbilde 2023 08 09 kl 09 58 27

Sølvrev ute med ny brandfilm for TINE sin storsatsning i Asia.

Brunosten har blitt en viktig nasjonalskatt for de fleste nordmenn, og noe vi stolt nevner i samme setning som ostehøvelen, bindersen og bunaden. Nå har også det asiatiske markedet fått øynene opp for den ikoniske osten, og brunost har på få år blitt en trend i bl.a. Sør-Korea, hvor den serveres såvel i desserter, på kaffe og til og med på pizza.

Norsk melk er i verdensklasse når det gjelder kvalitet, og TINE ser et stort potensiale for ny vekst for sine meieriprodukter i Asia. Da de besluttet å bygge merkevaren TINE i de asiatiske markedene, ble det gjort et grundig innsiktsarbeid. Resultatet er en merkevareplattform hvor det kalde, arktiske og den norske røde kua står i fokus.

Sølvrev ble kontaktet for å utvikle en helt ny merkevarefilm, spesielt designet for satsningen.

Eksotiske Norge

  • Det var viktig for oss å vise fram TINE som en high-end merkevare i uttrykket, samtidig som man forteller en varm og menneskelig fortelling som får fram alle kvalitetene ved TINE, og ikke minst inspirerer til bruk av produktene deres. Vi ønsket derfor å legge oss nærmere andre mote- og livsstils-merkevarer i brand-uttrykket enn tradisjonelle meieri-produkter, og skape noe som var vakkert, men samtidig ikke føltes som en generisk turist-reklame for Norge. Spenningen i smaken måtte tydelig fram!, sier regissør Sigurd Fossen.

Valget av location falt derfor naturlig på Lofoten, og opptakene ble gjort ved Nergård på Vareid, en gård som har levert TINE melk siden 1959.

  • Selv om vi ønsket en autentisk film, var det viktig for oss å få fram de riktige følelsene. Vi valgte derfor å benytte både de ekte bøndene, og skuespillere for å få fram den riktige miksen av mennesker, forteller produsent Christer Dyngeland. Vi er utrolig takknemlige for innsatsen fra både bønder og skuespillere under innspillingen. Totalt skulle det produseres tre ulike filmer på kun tre produksjonsdager, og de har vist stor tålmodighet og stå-på vilje for å hjelpe oss å få denne videoen slik vi ønsket!, fortsetter han.
TINE-bønder
TINE-Bøndene på Nergård - Lill og Trond Kroken.

En iskald fornøyelse!

Et viktig prinsipp for filmen var de snødekte fjellene og den storslåtte naturen, noe som førte til at prosjektet måtte utsettes hele to ganger for å få de riktige værforholdene.

  • Det er alltid vanskelig når været spiller en stor rolle for opptak. De første datoene vi hadde planlagt for i Lofoten ble det full storm, og en hytte med turister inni fløy på havet. Å filme da hadde blitt praktisk umulig, og vi er glade for at vi utsatte turen. Men da all den fine snøen regnet bort rett før planlagt reise nr to begynte vi å bli mer bekymret. Ville vi i det hele rekke opptak i snø før vinteren var over? Vi pustet derfor lettet ut da det ble store snøfall bare uker etter, og kastet oss rundt for å fange det idylliske og eksotiske vinter-været, forteller produsent Christer engasjert.
Norsk rødt fe
Behind the scenes fra TINE produksjonen.
  • Vi hadde i utgangspunktet få timer med lys, og var avhengige av å jobbe i et raskt tempo. Når du står med snø til knærne i mange minusgrader og stiv kuling, og bilen har kjørt seg fast i grøftekanten er det klart at det er mange andre steder du heller skulle vært. Men når vi så hvor vakre bildene ble var vi enige om at det var vel verd den kortvarige smerten, forteller regissør Sigurd Fossen.

Gode på visuell branding

  • En av grunnene til at vi valgte Sølvrev er fordi de har vist gjennom arbeidet sitt at de er dyktige på visuell historiefortelling som bygger merkevare. De forstår umiddelbart oppgaven og har sterkt fokus på kunden. Vi opplevde dem som svært fleksible og lydhøre underveis i prosessen, samtidig som de var tydelige på egne anbefalinger, og aldri ga seg før vi alle var happy. Vi er nok en gang veldig fornøyde med resultatet, forteller prosjektleder fra TINE, Tone Blandhoel.
  • Sølvrev har bl.a. bred bakgrunn fra musikkvideo, og har jobbet for noen av Norges aller største artister som Aurora, Sigrid, Astid S, og internasjonale stjerneskudd som Nardo Wick og The Kid Laroi. At vi derfor kommer til denne typen jobber med en litt annen approach tror jeg er en viktig suksessfaktor, og en av de tingene som har gjort at vi skiller oss ut i mengden av produksjons-selskap. Samtidig som vi viser at vi forstår oppgaven godt og ønsker å løse den, viser vi også at man kan gjøre det på en spennende måte som både begeistrer og vekker følelser gjennom en mer abstrakt tilnærming til den visuelle historiefortellingen, utfyller kunderådgiver og daglig leder, Daniel Eikeland.
TINE Brunost
Behind the scenes fra TINE produksjonen.

Brand-filmen har til tross for sin mektige look, blitt utført av et lite crew, som har stått for manus, kommunikasjonsuttak og prosjektstyring til opptak, klipp, musikk og grade.

  • Her må vi bare hylle de vi har tatt med oss på oppdraget også, bl.a. DOP Kristoffer Grindheim, som har gått rundt og bært på den tunge kamera-riggen og produsert fantastiske bilder for oss i et høyt tempo!, forteller regissør Sigurd Fossen.
  • Vi er til syvende og sist utrolig glade for at TINE gikk med på å sende oss til Lofoten. Dette er et eventyr vi sent vil glemme, sier Dyngeland.

Nye talenter og erfarne stemmer


  • Til slutt vil jeg tilføre at det er viktig for oss å jobbe med nye talenter, og komponisten for lydsporet på denne prestisjetunge jobben er faktisk bare 20 år gammel” forteller produsent Christer Dyngeland engasjert. “Dette står jo også i kontrast til ringrev Dennis Storhøi som har gjort voice på filmen, og som vi var utrolig fornøyde med å få med på prosjektet. Han gir helt klart en egen dimensjon til filmen, og får fram det eksotiske norske i engelsk-uttalen (som vi selvsagt ba ham overdrive en smule), avslutter Dyngeland lurt.


Send oss en melding:

andre innlegg

Skjermbilde 2022 06 16 kl 14 38 40 2

Hvordan og hvorfor lage “how to” videoer

11/11/2021
SLV06929 Edit

«Cure for me» vant pris for beste film

19/05/2022