Sølvrev stakk av med prisen for beste film under årets SRF Kuben.

12/05/2023
BB2 R8973

Et godt eksempel på en kunstnerisk historiefortelling hvor to kulturer møtes.

Under årets SRF Kuben, hvor de beste kreative arbeidene på vestlandet kåres, var det Sølvrev som gikk av med seieren for beste film med musikkvideoen Storm. Filmen ble laget for den internasjonale artisten Qing Feng Wu og Universal Music Taiwan, i samarbeid med den norske artisten Aurora.

Låten Storm er en vakker ballade som utforsker noen mørke tanker og følelser, og hvordan to sjeler finner sammen, finner lyset, og løfter blikket gjennom denne reisen. Inspirert av norske vintre, med bare et par timer sollys hver dag, ønsket regissør og produsent-duoen Sigurd Fossen og Christer Dyngeland å utforske konseptet lys som et bilde på håp, midt i et ellers tomt, hvitt og kjølig landskap.

  • Når man har det mørkt på innsiden kan man oppleve å være veldig fremmed, og at alt er litt som en drøm, og det var det vi ønsket å speile i det visuelle universet i denne videoen. Alt koker ned til den spesielle forbindelsen som kan dannes mellom to mennesker, og hvordan vi kan være lys i mørket for hverandre, selv om vi fysisk er langt fra hverandre, sier produsent Christer Dyngeland om konseptet bak.

Dette er andre gang på rad at Sølvrev stikker av med seieren i kategorien "film", også denne gang med et prosjekt for Aurora.

  • Aurora er en av Norges mest spennende merkevarer å jobbe for. Evnen hennes til å skape et større visuelt univers er noe som har gitt oss mange spennende utfordringer, og gitt oss mulighet til å ta mange steg faglig og kreativt som vi også drar nytte av på mer kommersielle reklamejobber. Målet vårt til neste år må være å vinne pris for et tilsvarende ambisiøst konsept på en reklamekampanje. Vi tror det finnes et stort mulighetsrom for å skille seg enda mer ut på reklame, og bygge sterke visuelle universer rundt merkevaren som forbrukere biter seg merke i og blir fan av, forteller regissør Sigurd Fossen.

Lyssetting og cinematografi i verdensklasse.

Om filmen uttalte juryen at det er; «Et godt eksempel på en kunstnerisk historiefortelling hvor to kulturer møtes», samt at den innehar «Lyssetting og cinematografi i verdensklasse.»

Stom
Bilde fra studio under innspillingen av Storm.

Et grep som ble gjort var å filme i Norges kanskje mest unike eikeskog, fullt av store trær, mye snø og opp i mot 12 minusgrader, men for å lykkes med de abstraherte scenene og få full kontroll på lyset, ble skogen også gjenskapt innendørs.

  • Med over 40 stykker på sett er dette den største produksjonen vi i Sølvrev har gjennomført så langt. Vi er aldri redd for en utfordring, og et godt eksempel på det er hvordan Christer stod ute i skogen og fant løsningene for å gjenskape skogen inne i studio. Dette krevde utallige arbeidstimer og forflytning av åtte meter høye trær gjennom hele Oslo. Med den innsatsen og så mange dyktige og dedikerte mennesker med på sett, er det utrolig gøy å få så god respons på det man har fått til i etterkant, avslutter Fossen.


Send oss en melding:

andre innlegg

Skjermbilde 2022 06 16 kl 14 38 40 2

Hvordan og hvorfor lage “how to” videoer

11/11/2021
SLV06929 Edit

«Cure for me» vant pris for beste film

19/05/2022