Musikk & lydeffekter - William viser deg triksene!

28/07/2022
EP 8 22 Musikk og lydeffekter22 copy

Hvor finner du musikk og lydeffekter til dine videoer, og hvordan bruker man det på en god måte? William forteller deg i denne episoden av Revetips!

Lyd spiller en veldig viktig rolle for opplevelsen og kommunikasjonen i en video. For å lage gode videoer er det viktig at musikken og lydeffektene du bruker passer til det du ønsker å formidle. I Sølvrev har vi tilgang på store musikkbibliotek som vi bruker aktivt for å finne musikk til våre prosjekter. Disse bibliotekene finnes på det store internettet og betyr at DU også kan bruke de!

Premiumbeat.com

Artlist.io

Epidemicsound.com

Hos Premiumbeat kan du kjøpe enkeltsanger hvor du får flere versjoner av låten med. Du får fullversjon, kortversjoner og stems.

Artlist og EpidemicSound er ganske like, hvor betalingsmodellen er enten års- eller månedsbasert. Her får du tilgang til hele biblioteket av både musikk og lydeffekter. Hos EpidemicSound kan du laste ned komplette sanger, samt stems. Hos Artlist kan du kun laste ned hele sanger.

Så, når har du musikken og lydeffektene, men hvordan bruke de riktig?

Det første du kan gjøre er å legge voicen på videoen. Deretter kan du finne musikken du ønsker å bruke. Når du er ferdig med å legge voicen, musikken og alle bildene som skal være i videoen, så begynner du med lydeffektene.

Hvordan bruke lydeffektene riktig? Lager du en video som f.eks. åpner med et dronebilde over havet og du er i ett med sjøen, er der naturlig at du ville hørt vind, måker og kanskje båtdur. Når du har funnet lydeffektene du vil bruke er det lurt å «mute» både musikken og voicen, slik at det er lett å se og høre om lydeffektene du har valgt passer naturlig inn i bilde.

Når du er fornøyd med plasseringen av lydeffektene kan du ta på musikken og voicen for å sjekke at alt passer sammen. Slik fortsetter du gjennom hele videoen, bilde for bilde eller sekvens for sekvens.

Lykke til!

Send oss en melding:

andre innlegg

Skjermbilde 2022 06 16 kl 14 38 40 2

Hvordan og hvorfor lage “how to” videoer

11/11/2021
SLV06929 Edit

«Cure for me» vant pris for beste film

19/05/2022