Goodvertising

28/07/2022
EP 7 22goodvertising22 copy

Har du hørt om Goodvertising og hvorfor din bedrift bør benytte seg av dette? Mariann forteller deg alt du trenger å vite i ukens Revetips!


Selve ordet «Goodvertising» kommer fra reklamemannen Thomas Kolster, og ble til for å navngi en bevegelse orientert rundt troen på at det å gjøre godt for menneske og planeten også er bra for business.

I en verden hvor vi beveger oss mot enda flere bevisste forbrukere er det enda viktigere at merkevarer har klare mål til hvordan man jobber med Goodvertising. Vet du hvordan du bør gå frem for å bruke Goodvertising på en korrekt måte?

Det første du må gjøre er å stille deg selv dette spørsmålet; Finnes det et behov du kan løse for din målgruppe? Ja? - Kjempeflott!

Her er det viktig at tema og området du velger ikke er «off brand». Virker det ikke troverdig eller har en klar sammenheng med ditt produkt eller tjeneste kan det fort slå feil.

Når du har funnet din sak er det viktig at du er ærlig. Ikke si at du støtter en sak vist du egentlig ikke gjør det. Kommer det ut i dagens lys vil det gjøre mer skade enn nytte.

Neste steg er å sørge for at saken er forankret innad i bedriften. Det hjelper ikke å vise sin støtte til en kampanje utad om det sitter ansatte på kontoret og føler på noe helt annet.

Et godt eksempel er Pridemonth hvor veldig mange virksomheter endrer sin logo for å vise støtte. Kanskje de kunne gjort enda mer? Kanskje de kunne donert penger til organisasjoner som jobber for homofile rettigheter, eller vært en av de bedriftene som faktisk går i toget? Følg altså opp dine lovnader med handlinger!

Kort oppsummert:

Velg et tema som faktisk passer din merkevare og virksomhet.

Vær ærlig om hvor mye og hva dere gjør.

Ta vare på, og få med deres ansatte.

De fleste bedrifter kan gjøre noe godt, og det lønner seg veldig ofte.

Lykke til!

Send oss en melding:

andre innlegg

Skjermbilde 2022 06 16 kl 14 38 40 2

Hvordan og hvorfor lage “how to” videoer

11/11/2021
SLV06929 Edit

«Cure for me» vant pris for beste film

19/05/2022