40 filmer på 15 dager

22/09/2022
Unnamed

Under Festspillene i Bergens storstilte 70-års jubileum leverte Sølvrev videoinnhold på heltid.

I 2021 vant Sølvrev kontrakten som innebar å lage videoinnhold for Festspillene i Bergen både før, under og etter festivalen. Under årets festival deltok vi på rundt 30 konserter og arrangementer og leverte til sammen i overkant av 40 filmer.

"Til sammen har vi vært tre stykker fra kontoret på denne jobben, hvor alle har vært selvgående fotografer og klippere. Det har blitt lange dager og kvelder, men vi kom oss vel i mål. Vanlige festivaler varer som oftest 3-4 dager, men Festspillene er over 15 dager, så det føles litt som et produksjons-marathon når man står midt oppi det. Men med god dialog og et godt samarbeid med kunden, har vi klart å navigere oss trygt i havn i år også", sier produsent William Glandberger om oppgaven.

Sølvrev leverte en lang rekke innhold med alt fra teasere i forkant av festivalen, til intervjuer, korte snutter og dagsfilmer som har blitt levert morgenen etter. I tillegg har det blitt produsert noen lengre filmer, som filmen om årets «Artist-in-residence», Kronos Quartet, hvor man har dokumentert deres tilstedeværelse på festivalen, og en aftermovie som oppsummerer årets festival.

"Festspillene er en festival med flere hundre arrangement fra tidlig på dag til seint på kveld i 15 dager. Vi bruker film og foto for å nå ut med Festspill-opplevelser til så mange som mulig før, underveis og etter. Da er det viktig med rask og god kommunikasjon med produksjonsselskapet slik at vi holder ønsket kvalitet og leveringstid på filmene. Samarbeidet med Sølvrev har gått veldig bra. Vi er svært fornøyd med filmene de har levert, og har hatt god og effektiv kommunikasjon underveis", sier kommunikasjonsrådgiver Silje Bøyum hos Festspillene i Bergen.

Tre favoritter

Selv om det var travle dager hos Sølvrev under festivalen, er videografene godt fornøyd med årets festival. Og de har alle sine klare favoritter.

"Dansekompaniet eVenti Verticali sin forestilling Quadro var min favoritt. Det var mye mer spektakulært enn hva jeg hadde forventet, med akrobatikk over Torgalmenningen. Dette er en danseforestilling som vises på en flyvende luftscene som heises opp i en høy kran, og beveger seg ut over publikum. Hele Torgallmenningen stod med kink i nakken og måpte i 25 nydelige minutter", sier Glandberger.

I tillegg til Glandberger har videofotografene Carl Martin Storøy og Olve Austefjord fått se og oppleve mye nytt og spennende under festivalen.

"Det har vært noen gøye og krevende dager. Til tross for at det er en festival med mye rolig og klassisk musikk, har festivalen et høyt tempo. For meg var konserten med Goran Bregovics Wedding and Funeral Band et klart høydepunkt. De kunne like godt ha fjernet alle stolene i Grieghallen, for det var ingen som satt. Full hallois. Jeg visste ikke hva jeg kom til, så jeg fikk meg en overraskelse. I tillegg vil jeg løfte frem Kronos Quartet på Akvariet i Bergen. Det er skikkelig gøy at Festspillene har vært så kreative med location. Et bra tilbud for familier med barn til å oppleve noe litt annerledes og nytt", sier Austefjord om sine favoritter fra produksjonen.

Austefjord og Storøy var også til stede på åpningskonserten til Festspillene i Grieghallen og fikk filme med dronningen tilstede.

"Taylor Mac sin forestilling med dronningen til stede var noe helt eget, men mitt største høydepunkt var konserten til Peaches, det var virkelig en uforventet og interessant opplevelse", avslutter Storøy.

Send oss en melding:

andre innlegg

Skjermbilde 2022 06 16 kl 14 38 40 2

Hvordan og hvorfor lage “how to” videoer

11/11/2021
SLV06929 Edit

«Cure for me» vant pris for beste film

19/05/2022