Bergen Fiber - Sønner av Bergen


Kunde: Bergen Fiber

Produsert: Våren 2022

Oppgave:

Sølvrev har de siste årene gjort en rekke produksjoner for Bergen Fiber, med et spesielt fokus på deres sponsorat av Sportsklubben Brann. Denne gangen tok de kontakt med produksjonsselskapet med et ønske om å lage en video som skulle hylle Bergen, fotballaget Brann og bergenseren. Videoen skulle benyttes til å fremme sponsoratet og vises på stadion i forkant av kamper, samt på sosiale medier.

Løsning:

Da Bergen Fiber allerede hadde en tanke om å lage en musikkvideo, var det naturlig for oss å spille videre på dette. Vår løsning ble å sentrere videoen rundt en konsert på Brann Stadion med det ikoniske Bergensbandet Den 12. Mann og en rekke engasjerte supportere. At bandet skulle stille opp, var ingen selvfølge, da de på dette tidspunktet ikke hadde spilt sammen på mange år. Til gjengjeld stilte de med all sin oppsparte energi og leverte 100%.

For å gjøre filmen enda mer dynamisk og gjenkjennbar for flere bergensere, valgte vi å inkludere en rekke b-roll fra ikoniske steder i Bergen og folkene derfra. Disse klippene inneholdt alt fra beryktede skillingsboller til fotballsko i undikken, og var med på å underbygge lekenheten i teksten.

Resultat:

Resultatet ble en leken og sjarmerende hyllest til Bergen, Brann og det bergenske og hadde premiere på Brann stadion 30.mai. Denne dagen skulle Brann spille mot erkerivalen Mjøndalen, en kamp som endte 7-0 til fordel for hjemmelaget Brann. I tillegg til seier i første kamp, ble innspillingen plukket opp av NRK Vestland som stilte opp under produksjonen for å intervjue både vokalisten og Bergen Fiber på direkten.


andre prosjekter