Therese Skjold Jensen i Evry ville teste ut en ny metode. Det angrer hun ikke på.

IMPONERT: Evry Norge søker etter tunge fagspesialister – og tester video for å nå rett kandidat. Videobyrået for digitale kanaler, Sølvrev, ble hanket inn. – Jeg ble mektig imponert av hva de klarte å få til på kort tid, forteller Therese Skjold Jensen i Evry Norge. (Foto: Sølvrev)

Å rekruttere nye medarbeidere kan være tidkrevende. Ved å bruke video kommer du nærmere søkerne; de får et innblikk i hvordan det er å være en del av din bedrift, og en søker kan enkelt se om ny arbeidsgiver stemmer overens med egne drømmer og behov.

– Bakgrunnen for at vi valgte video var ønsket om å teste ut en ny måte å rekruttere på. Vi er Norges største IT-selskap, og har tunge fagspesialister innomhus. Vi er på jakt etter de med høy kompetanse, og de er ofte ikke aktive jobbsøkere. De er gjerne i gode stillinger, og bruk av video er et forsøk på å få deres oppmerksomhet i de kanaler de oppholder seg, forteller Therese Skjold Jensen i Evry Norge.

Mye mer enn en vanlig annonse

Ved bruk av video får man frem mye mer enn i en vanlig annonse, og vi ser stadig flere eksempler på at bedrifter benytter video i rekrutteringen. Evry hanket inn Sølvrev, et videobyrå for digitale kanaler, og en pilot ble laget.

– Sølvrev filmet dynamikken hos oss, og folk i arbeid. Dette for å gi potensielle søkere et inntrykk av vår arbeidsplass. Vi jobber med fremtidsrettet teknologi, og tok utgangspunkt i et prosjekt der våre ansatte ble intervjuet og fortalte om vår nye, flotte løsning. Vi flettet inn våre verdier, og «Evryfiserte» videoen med vårt brand og fonter, forteller Skjold Jensen.

Trenger ikke å koste skjorta

– Vi ser aktører i bransjen som kan være låst til en bestemt måte å arbeide på. Vi fornyer oss stadig og holder tritt med den teknologiske utviklingen. Dette gjør at vi kan jobbe smart og levere kompliserte produkter på en kostnadseffektiv måte, med like bra om ikke enda bedre kvalitet, forteller daglig leder Terje A. Helgheim i Sølvrev.

«Jeg ble mektig imponert av hva de hadde klart å få til ut av de fire timene!»

Skjold Jensen forteller at hun er meget fornøyd med resultatet.

– Sølvrev brukte fire timer hos oss en fredag, og kom tilbake tirsdagen etter for å vise resultatet. Og jeg ble mektig imponert av hva de hadde klart å få til ut av de fire timene! Vi hadde undersøkt Sølvrev i forkant og tenkte det ville bli bra, men vi ble meget positivt overrasket over kvaliteten med tanke på avsatt tid og budsjett. De var også behagelige å samarbeide med, de stilte de rette spørsmålene og fanget opp essensen av det vi formidlet, forteller Skjold Jensen.

 

Video når flest brukere

En ny norsk undersøkelse fra Areca Social AS viser at videoposter når flest brukere. I gjennomsnitt når en videopost ut til mer enn dobbelt så mange brukere organisk enn bildeposter, og nesten tre ganger så mange enn linkposter.

Forbes skriver at video er ansett å genere mer enn 80 prosent av all trafikk på internett innen 2019.
Brukere deler også gjerne lettere i sosiale medier, som gir store rekkeviddemuligheter. Undersøkelser viser at 92 prosent av folk som ser video på mobil, deler videoinnhold med andre. Simply Measured, som analyserer sosiale medier, oppdaget at video er delt 1200 prosent mer enn både lenker og tekst til sammen.

Evry hadde nettopp gått live med sin video da dette intervjuet ble foretatt, og Skjold Jensen forteller hun er spent på effekten.

– Sølvrev har levert akkurat det vi ønsket, og vår jobb nå er å spre videoen. I den anledning oppfordrer vi våre egne ansatte, som vi vet har store relevante nettverk, til å dele den. Det blir spennende å se effektene, forteller Skjold Jensen.


Sølvrev skaper profesjonelle videoer for at du skal lykkes i å tiltrekke interesserte jobbsøkere. Vi lager ikke pynt – vi låger formålsbaserte og målrettede videoer. At vi holder tritt med den teknologiske utviklingen gjør oss i stand til å jobbe smart og effektivt. Slik kan vi alltid tilby deg kostnadseffektive kvalitetsvideoer. Vi tar små og store oppdrag, både innen- og utenlands.

 

Kilder:
1. «Facebook-effekt 2016», gjennomført av Ståle Lindblad i Areca Social AS (side 3).
2. Forbes  2. Forbes  3. Forbes